Dagar med Deco

Direktlänk till inlägg 16 juni 2009

Träning och Bruno har spårat!

Av Helén - 16 juni 2009 12:21


Vi gnetar på med rumsrenhetsträning (inget inne på två dagar, peppar, peppar), inkallning, lekar och uppfostran.

Vi har varit på rundor i samhället, på fotbollsmatch och skolavslutning i kyrkan. Tyvärr tillåts inte hundar i kyrkan men vi spankulerade runt bland alla glada ungar utanför både före och efter i stället :) Först tyckte Bruno att det var ganska läskigt, men när han hade kollat läget en stund så var det OK sedan.

På fotbollen hängde Deco också med och han var stimmigare än Bruno som bara massakrerade gräsmattan och gnagde på en pinne.


I går var vi på klubben och tränade. Deco fick en dos lydnad, som gick riktigt bra :) Bruno fick öva sig på att sitta fot och komma på inkallning. Hans kväll bestod också i att hälsa fint på stora hoffe- och beaucerontanter. De var rätt tålmodiga så det gick bara fint :)


Kvällen innehöll även skotträning för B och plats med skott för D. B ägnade sig åt promenader under tiden D fick ligga plats. Det gick bra alltihop, men Deco har en tendens att ligga och darra på plats med skott. Det ser ut ungefär som hans "vanliga" darrningar när han blir exalterad. Mycket fokus på lugn och ro...


Bruno gick nog sitt första spår i går. Helt plötsligt drog han i väg åt det håll Classe hade gått en stund tidigare för att ställa sig och skjuta. Ganska vingligt i sidled, men mycket målmedvetet gick det :) Classe hade nog ordnat en spetsvinkel på tillbakavägen. Det var i alla fall så Bruno gick!


Bruno använder verkligen sin näsa på ett helt annat sätt än Deco gjorde och gör. Decos första impuls är att ta till ögonen. Bruno nosar sig fram på promenaderna, mycket mer än Deco någonsin gjort. Vi har även kört lite miniuppletande i högt gräs och minsann sätter Bruno på lilla näsan så fint :) Härligt! Dessutom har det hänt att han tar grejen och kommer till mig med den. Det gjorde han första dagen han var här också, men sedan försvann det någonstans på vägen... vi jobbar på det!


Det roligaste på hela träningskvällen var nog när Bruno snodde min stora metallapport i träningsväskan och drog planen runt med den. Så söööt. Och kameran låg förstås i bilen.


Bruno 10v.


Det långa vita hårstrået kommer förstås från........ Preben!

 
 
Ingen bild

Lill + Edit

16 juni 2009 20:52

Vi var många som såg Brunos apportering och vi tjöt av skratt när han tog TVÅ stora race på planen med metallapporten. Så Heléne överdrev INTE!!!
Kram Lill + Edit

 
Biggan

Biggan

16 juni 2009 22:09

Vad skönt. Då har du ju liksom apporteringen klar. Kanske hoppar du över de första klasserna, vem vet???

http://Bumerangs.se

 
Fia

Fia

16 juni 2009 23:13

Kul :) Med färdig apportering alltså ;-) Kanske dax för ett "äkta" spår då. Eller varför inte ett "IPO-spår"...

http://www-vickulas.se

 
Jill

Jill

17 juni 2009 06:53

Bruno verkar bli en riktigt trevlig hund ;) Sköt om er och ha en trevlig Midsommar!!!!!

http://hundarnaojill.wordpress.com

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

17 juni 2009 08:54

Bruno verkar vara en kille med drag i! Kul med spårandet. Det där med metallen känner vi igen, men man får underhålla det, för hos Minna försvann lusten att bära metallen när hon inte fick tillfälle så ofta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén - 10 november 2009 14:03

    något nytt. http://brudec.wordpress.com/ Välkommen dit i stället!     ...

Av Helén - 8 november 2009 22:27

Skithunden tuggar!! På allt! Pennor, suddgum, azalea och allt som finns på bänkarna i köket... Kan ju tänkas att han har lite myror i kroppen nu när aktiviteterna har legat på sparlåga ett tag. I fredags lade jag ett trehundrameters till honom ...

Av Helén - 3 november 2009 22:10

Jo tack, läget på sjukfronten är något bättre. Än så länge ingen grissjuka, tack för det! I går besökte vi klubben för lite måndagsträning. Det är ju så avskyvärt mörkt nu för tiden så vi åkte så snart jag hade tillgång till bilen för att hinna ...

Av Helén - 30 oktober 2009 18:19

kul att du undrar V  Det har bara varit lite mycke´ ett tag, tyvärr inget hundrelaterat, och det märks! Både på att bloggen är full av spindelväv och hundarna är helt nuts! Jag har alltid tyckt att vi har hundar (Deco) som fixar en tids over...

Av Helén - 25 oktober 2009 15:54

sjuk  Segaste förkylningen i mannaminne. I alla fall mitt. Än har jag inte börjat grymta, så det är väl inte flunsa. Kanske någon slags fluss?   Hundarna får nöja sig med rundor, inte med mig, så träning blir det bara lite i köket. Mest posit...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards