Dagar med Deco

Alla inlägg den 8 september 2008

Av Helén - 8 september 2008 13:56


så är det mer inspirerande att blogga när man har något nytt att skriva om. Deco är min lilla solstråle, men det friskar upp med lite nytt i familjen.


I går kväll prövade Preben med att försöka yla tillbaka sin matte :( Han smet också ut genom dörren och sprang bort och kollade om hennes bil stog kvar... Inte utan att man tycker synd om den lilla korven som plötsligt befinner sig i en helt ny värld. Natten var också lite orolig. Han ylade några gånger och Samuel berättade att nu är det "natti natti". Preben var inte helt övertygad...

I dag verkar han mer tillfreds. Så pass säker på tillvaron att han tyckte det var dags att pinka in reviret inomhus lite :( Då fick han en jädrigt sur Helén efter sig och förhoppningsvis gör han inte om det!


Det finns både för -och nackdelar med att få hem en lite äldre hund. Revirpink är ju ett exempel på det senare. Dessutom har han redan vanor och ovanor. Det är skönt att slippa valppassandet, men samtidigt är han inte lika angelägen om att vara till lags och smälta in som en valp brukar vara. Att Deco och Preben är relativt nära varandra i ålder får vi också ta med under ev. nackdelar. Sedan är det underbart att han vet vad han heter, kommer när man ropar, kan gå i koppel och kan stå stilla när man torkar tassarna :D

Den första tiden får Samuel och Preben ägna åt att lära känna varandra. Sen börjar de nog pilla med lite träning också. Man får det lite på köpet när man bor i en hundträningsfamilj :)


Vi tog en lång runda på elljusspåret efter utflykten till stan. Det blev ingen miljöträningstripp, man får tänka på att ungen måste hinna tillbaka till skolan och fysiklektionen :) Nåväl, skogen var en riktig höjdare. Båda hundarna hade mycket att styra med, Deco måste pinka in alla Viktiga Ställen, och Preben måste pinka över Decos alla Viktiga Ställen. Dessutom var Preben tvungen att springa ifatt Deco till alla Viktiga Ställen. Det var rätt mycket slipsvarning på den lille dansken till slut. Avslutningsvis tog de ett riktigt superrace i och runt den stoora vattenpölen vid stora grustaget. Det måste kännas surt att jaga någon så snabbt man kan, och den jagade springer lite på halvfart och pekar finger åt en. Dessutom måste Preben nästan simma där Deco bara skuttar lite. Men danskar är ihärdiga, och Deco blev väl lite väl nonchalant för till slut fick Preben tag i honom på bästa boskapsvallarvis! Ett rejält nyp i hasen! Triumf!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards