Dagar med Deco

Direktlänk till inlägg 5 juli 2009

Kallt :(

Av Helén - 5 juli 2009 10:35


Som vanligt igen; fjorton grader och mulet. Usch! Men man kan inte förneka att det är lättare att träna hund när det inte är stekvarmt. Kan tänkas att det blir en cykeltur med Deco i dag.


I går var vi på klubben och försökte träna. Jo, det gick väl hyfsat men det känns lite konstigt när hunden bara smiter in under verandan så fort han tycker att momentet är klart. Vi körde lite ff och inkallning med ställande och läggande och det gick så bra :) OK liite lång stoppsträcka på ställandet men det blir det väl om man springer i 190? Läggandet påbörjades i luften och jag bara rös :) Så härligt! Sedan fick vi förstås göra några släta också för att inte tappa farten, men den fanns kvar :)


Vid det här laget tyckte Deco att det var dags att sluta träna och bara vila i skuggan så då körde vi lite lågtempererade moment: framförGÅ och vittring enligt Nettan. Det där framåtsändandet kommer jag ALDRIG att få kläm på. Vilket jävla skitmoment det är!!

Vittringen gick ganska bra. Deco har helt klart nervösa tendenser när det gäller pinnar, men vi tar det lugnt och fint så ska det nog ordna sig.


Egentligen hade jag tänkt att lägga spår till Deco men jag orkade inte i värmen. Samuel var desto hurtigare och lade ett ganska långt till Preben. Det hade gått jättebra och Samuel var nöjd med sin Pölseman :)


Lilla Bunan fick däremot "spåra" i går. Jag lade två st. med IPO-stuk till honom på planen. Det gick väl så där. Det var varmt, spåren var för långa och humlorna för många. Lite mycket för en liten popcornhjärna att hålla reda på och han blev ganska trött.  Spåra är väl inte det jag skulle säga att han gjorde. I hans värld gick han nog mest på planen och åt godis ;)



_


Vi har varit en vända till storstaden Växjö också. Bara Bunan fick följa med, de stora grabbarna hade det nog bättre och svalare hemma. Gå på stan var väl inget tyckte B. Han travade på med svansen i mellanläge och tyckte att det var helt ok att vara på stan. Vi gick fram och tillbaka på befolkade gator, tog pauser vid bänkar när någon ville in i en affär och kolla något. Tog en sväng in på Tex and Terry, där blev han utskälld av något kamphundsaktigt i sjumånadersåldern. Det var lite läskigt först, men det gick snabbt över. Vi ägnade oss åt att ignorera den och kolla in godisutbudet i stället. Faktiskt var det en rätt trist butik, visserligen hade de rea på halsband, men 350:- tyckte jag inte var tillräckligt billigt...


Efter den obligatoriska fikan på Skåres väntade vi på Classe utanför Systemet och där var det en strid ström med folk som passerade. Trots det gick det ganska bra att öva lite sitt och ligg :)


Överhuvudtaget så kändes det lugnt och harmoniskt hela tiden. Inga överdrifter åt något håll. B gjorde som han brukar: kolla in och jaha! B känns som en cool jycke. Tar livet med en klackspark, men blir asförbannad om han inte får det han vill. Han kan kämpa länge för att nå sitt mål... oftast innebär det att han vill ha något ätbart. Korvbiten som han råkade peta in under spisen för några dagar sedan är inte bortglömd. Inte heller matkulan som hade hamnat längst in i hörnet under trappan... "det är inte helt säkert att den är borta, bäst att kolla en gång till!"


Det som var läskigast på hela dagen i stan var gallren som jag tyckte att vi skulle gå på (varför gå på galler när man kan gå bredvid?) och två skitarga ungar som skrek, en i en vagn och en på gatan. Där behövde B lite extra spaningstid innan det var lugnt.


Medan Classe förlustade sig inne på Kvantum så tog vi en sväng till djuraffären på Norremark. Där kollade vi på fiskarna, fåglarna och marsvinen. Det var mycket intressant, men det bästa var fiskmaten som låg på golvet :) Mycket mumsigt! Han städade även under hyllan med hundgodiset. De har stora lådor med godis lagom i noshöjd (undrar varför) men där tog han ingenting!



_


Datorn ska till farbror doktorn ett tag så jag har inga nya bilder att lägga in. Kan kanske fixa några från Samuels dator så småningom. Tills dess får ni nöja er med en stilstudie på ett par ovanligt söta öron :)


Sötaste öronen



 



 
 
Veronique Godis & Minya

Veronique Godis & Minya

5 juli 2009 18:20

Håller med dig ang framåtsändande. Jävla skitmoment! Meeen när man ser andra som ligger på 10 poängare så kan man inte undgå att bli liiiiiite avis.

http://godiscoominya.blogspot.com

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

5 juli 2009 21:32

Ett riktigt slit-moment det där framåtsändandet. Oh, vilka pusse-söta öron! De måste vi attackera på lägret!

 
Biggan

Biggan

7 juli 2009 17:18

Härligt att det går så bra med parabol-Bruno.

http://Bumerangs.se

 
Jill

Jill

9 juli 2009 08:05

Ser ut som ni har fullt upp ;) Framåts är inte roligt.... undrar varför jag inte börjat med det :(

men jag måste nog ta tag i det nu ;)

http://www.hundarnaojill.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén - 10 november 2009 14:03

    något nytt. http://brudec.wordpress.com/ Välkommen dit i stället!     ...

Av Helén - 8 november 2009 22:27

Skithunden tuggar!! På allt! Pennor, suddgum, azalea och allt som finns på bänkarna i köket... Kan ju tänkas att han har lite myror i kroppen nu när aktiviteterna har legat på sparlåga ett tag. I fredags lade jag ett trehundrameters till honom ...

Av Helén - 3 november 2009 22:10

Jo tack, läget på sjukfronten är något bättre. Än så länge ingen grissjuka, tack för det! I går besökte vi klubben för lite måndagsträning. Det är ju så avskyvärt mörkt nu för tiden så vi åkte så snart jag hade tillgång till bilen för att hinna ...

Av Helén - 30 oktober 2009 18:19

kul att du undrar V  Det har bara varit lite mycke´ ett tag, tyvärr inget hundrelaterat, och det märks! Både på att bloggen är full av spindelväv och hundarna är helt nuts! Jag har alltid tyckt att vi har hundar (Deco) som fixar en tids over...

Av Helén - 25 oktober 2009 15:54

sjuk  Segaste förkylningen i mannaminne. I alla fall mitt. Än har jag inte börjat grymta, så det är väl inte flunsa. Kanske någon slags fluss?   Hundarna får nöja sig med rundor, inte med mig, så träning blir det bara lite i köket. Mest posit...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards