Dagar med Deco

Direktlänk till inlägg 27 juli 2009

Spår, nattvanor, datorn & en massa bilder

Av Helén - 27 juli 2009 13:50




Spår nr. 1

Bunan fick sitt första skogsspår i fredags med lunchen på slutet. Jisses vilken cirkus det blev! De första meterna gick jättebra, han spårade så fint. Sedan vet jag inte vad som hände, förmodliggen började det poppa i popcornhjärnan. Han började springa som en tok fram och tillbaka och runt, runt så långt kopplet tillät. Det höll han på med en bra stund och sedan satte han i gång igen. Då uppenbarade sig en jättefarlig stubbe i vår väg. Den var han tvungen att morra och borsta sig mot en stund.


My God vad höll han på med? Nåja, han kom över hemska stubben och fortsatte "spåra". Det kändes väl inte klockrent direkt. Eftersom spåret inte var längre än 30 meter så var vi vid det här laget nära burken med käk och den fick han förstås syn på... Lite lagom missnöjd hämtade jag familjens enda (än så länge) spårhund, d.v.s Deco.


Han fick ett fyrahundrameters med tre pinnar+burk. Det märktes att det var ett tag sedan vi spårade, eller också hade Tanten på Cykeln plockat hallon i vårt spår. Det gick lite hit och dit och med några stopp med flås. Första pinnen låg i blåbärsris och den kände han nog inte. Kanske beroende på den höga näsan... Resten gick helt ok.

När vi hade spårat färdigt hämtade jag miniråttan och spårade Decos första snutt med honom. Det gick som tåget! Tror dock inte han spårade mig, eftersom han gärna ville ut i virret som Deco hade skapat bland hallonen. Vi tog oss fram i alla fall, hittade bollen och burken som jag lade dit när jag gick med Deco. Jo, godis är förstås alltid gott, men bollen var han inte så intresserad av. B ville mycket hellre fortsätta spåra.


Spår nr. 2


Buno fick ett bananspår på ungefär samma ställe som gång 1. Det märktes att han kom i håg vad som troligen skulle hända, och var han hade gått in förra gången.

Tog upp spåret direkt, spårade en bit, kollade lite på några flygfän och spårade igen. Hittade pinne+burk som jag lagt dit bara för att se vad som hände. Gott med gotta och kom sedan i gång igen. Då var det en annan stubbe som sa fula saker till honom. Här behöver vi inte gå på stan för att hitta läskigheter att vänja sig vid, det räcker med stubbar...

Som tur är är han nyfiken och kollar av det han tycker är läskigt så han kom över den här stubben också :)


Det blev lite popcorn på väg mot slutet, men han samlade i hop sig och spårade till den nergrävda lunchburken. Det ska nog gå att lära honom att spåra. Han har helt klart näsa och intresse men ack så lättstörd han är. Fågelsång, flugor, löv, stubbar ALLT måste kollas! Jag vet att han inte är så gammal än, men jämför man med Deco (och det blir av någon anledning så många gånger) så är han väldigt annorlunda. Det gäller inte bara spårandet utan många andra saker också. Förtröstan...!


Stora pinnar är kul!


Deco fick spåra med Edvin. Dels för att kanske få honom att tycka det där med hundträning är lite kul, nu när han för en gångs skull följde med ut i skogen, och dels för att jag skulle kunna ta lite spårkort.



Det var en helt annan Deco i spåret den här gången. Tror nog att Hallontanten hade varit i spåret dagen innan. Jag lade ut det utan att snitsla. Deco fick en ordentlig peppning när jag gick i väg. Konstigt nog så spårade han noga men utan att vråldra i linan, som han brukar göra med mig.


Burkar är goda



Hittade alla pinnar och vi var alla nöjda och glada :)

_


Annat som har hänt här hemma är att Bunan har tappat tänder. Förmodligen när vi lekte. Han sade inget om det men vi tar det väl lite lugnt med dragkamper ett tag.


Vi har även hunnit med en massa badande.


Buno fick socialisera sig med några barn.


Efter badet var det skönt att mysa med Edvin i solen.


Buno är en riktig gosegris. Gillar att ligga nära, helst på. Mysigt!

_


Buno har också bestämt att bursovning är för icka rumsrena mesar och därmed bestämde han att vi numer har andra sovvanor. Classe var inte svårövertalad!


_

Medan spåret låg till sig roade jag mig med att försöka få till en gruppbild


Lägg märke till vem som sitter fint och kollar och vilka som inte gör det...

_

Vår dator har varit lite opålitlig den senaste tiden. Vi har varit på g för att skicka tillbaka den till leverantören för koll. Classes brorsa har varit på besök några dagar och han försökte få fram vad det var för fel på den. För att se om han hade lyckats så fick jag order om att sätta mig och spela. Jag är en sucker på FPS-spel så jag var inte svårövertalad. Det gick jätttebra, Svarta Faran tuggade på så fint så. Till att börja med. Vid en omstart av spelet (till och med jag behöver paus i bland) så tvärdog den. Därför är den nu ivägskickad och kommer förhoppningsvis snart tillbaka. E-post funkar alltså inte, så vill någon oss något så är det telefonen som gäller. Min mobil: 070-5250219






 
 
Biggan

Biggan

28 juli 2009 07:48

Stubbar är inte att leka med. Det är bara vi människor som inte fattar det.

http://Bumerangs.se

 
Jill

Jill

28 juli 2009 08:53

Helt underbara bilder!!!! Och ni har haft sol ser jag...... FUSK! Kram!

http://www.hundarnaojill.wordpress.com

 
Ingen bild

Irene & Minna & Jenni

28 juli 2009 12:07

Härlig bilder, speciellt den med 3 gossar där de 2 äldre låtsas att de inte är med på bilden med "snorvalpen"!!!!!!Visst måste man revidera sina sovvanor när man blivit så stor, då passar det att sova i en skön säng!

 
Ingen bild

Jill

28 juli 2009 16:49

Ja jag tror jag kommer någon dag på V....

 
jenny och baloo

jenny och baloo

28 juli 2009 20:15

Så fina de är era hundar :) tur att Bruno visar de stora hur man sitter fint. Kul med spår i skogen, ska nog lägga ett imorgon till Baloo. Snart är brorsorna spårstjärnor hela bunten ska du se ;)

http://bus-baloo.blogspot.com

 
Anna & Juni

Anna & Juni

28 juli 2009 22:23

Fina bilder! Rolig den sista :) Fast jag tycker nog ofta valpar är duktiga på att kolla in i kameran... de äldre har fattat att det liksom inte händer ngt kul när matte håller fram den där svarta manicken och lockar på en.

http://www.annaronge.com

 
Maria

Maria

29 juli 2009 00:29

Kommer ni på lägret?
Hoppas!!

http://www.kennelwalkabout.se

 
Gun

Gun

29 juli 2009 12:25

Fiina bilder! :) Mysbilderna är ju bara för goa!;) Å sicken duktig Bruno som sitter så fint tillsammans med "brorsorna"! Såå söt!

http://www.torpie.se

 
Hege og Bozz

Hege og Bozz

29 juli 2009 15:04

Hehehe ;-) Veldig viktig å holde seg unna blåbær når man trener har jeg lært. Men det er ikke så enkelt når man skal gå spor i skogen. Der er det jo fristelser overalt. Blåbær, mose, sauebæsj og kongler. Så det er ikke like lett å holde fokuset der man skal ha det :-) I lydigheten er han noe bedre, men faller fort bort der også. Der ser man på videoen jeg tok, da fant han en gresstuss som han syntes var fryktelig morsom :-) Og det er godt å lese i din blogg at det ikke er bare Bozz som er nysgjerrig på alt annet enn matte :-)

http://thebozz.webs.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helén - 10 november 2009 14:03

    något nytt. http://brudec.wordpress.com/ Välkommen dit i stället!     ...

Av Helén - 8 november 2009 22:27

Skithunden tuggar!! På allt! Pennor, suddgum, azalea och allt som finns på bänkarna i köket... Kan ju tänkas att han har lite myror i kroppen nu när aktiviteterna har legat på sparlåga ett tag. I fredags lade jag ett trehundrameters till honom ...

Av Helén - 3 november 2009 22:10

Jo tack, läget på sjukfronten är något bättre. Än så länge ingen grissjuka, tack för det! I går besökte vi klubben för lite måndagsträning. Det är ju så avskyvärt mörkt nu för tiden så vi åkte så snart jag hade tillgång till bilen för att hinna ...

Av Helén - 30 oktober 2009 18:19

kul att du undrar V  Det har bara varit lite mycke´ ett tag, tyvärr inget hundrelaterat, och det märks! Både på att bloggen är full av spindelväv och hundarna är helt nuts! Jag har alltid tyckt att vi har hundar (Deco) som fixar en tids over...

Av Helén - 25 oktober 2009 15:54

sjuk  Segaste förkylningen i mannaminne. I alla fall mitt. Än har jag inte börjat grymta, så det är väl inte flunsa. Kanske någon slags fluss?   Hundarna får nöja sig med rundor, inte med mig, så träning blir det bara lite i köket. Mest posit...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards