Dagar med Deco

Alla inlägg den 15 januari 2008

Av Helén - 15 januari 2008 13:21


I lördags började sökträningsgruppen sin verksamhet. Vi är en blandad kompott; äldre, yngre, stora och små hundar. Gemensamt är väl att alla tycker sök är skoj.

En av deltagarna har en hund som inte tycker om annat än sommartemperatur. Hon får låna Lippan till sökträningen. Vem vet det kanske blir tävling med den gamla gubben så småningom. Lippan har inte tränat sök alls förut. Möjligen har han letat rätt på en av ungarna som sprungit till skogs. Ut och hitta och tillbaka med ungens mössa eller vante. Han fick bara vanliga hittaövningar med lekbelöning. Och han var jätteduktig! Vilken stjärna!


Deco hade det lite jobbigare. Inte för att söket var svårt, utan för att han fick sitta jätteläääänge i bilen innan det var hans tur. Intensiv är bara förnamnet...

Vi grillade lite korv och snackade med skyddsarna, kul att det var andra på klubben också, innan vi körde lite lydnad.


Deco fick träna mycket på ff med kommendering, dvs. utan att bry sig om att det stod någon och gapade vid sidan. Det var svårt, men det tog sig mot slutet.

Hindret lyckades han riva med ljumskarna! Hela skiten ramlade ihop och alla plankorna flög ur... Det såg ut som om han var så koncentrerad på mig att han inte märkte (hade tid?) att hoppa ordentligt. Det var inga ledsmheter för det, jag lagade hindret och vi gjorde om. Han taxerade fortfarande inte som han skulle, men han slog inte i i alla fall. Rädd blev han inte heller, skönt.

Apporteringen är lite bättre, han springer fortfarande förbi apporten, men gör jättesnygga inslängningar med rumpan in till sidan :D


Lite skotträning hann vi också med innan det blev helt mörkt. Inga problem!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards