Dagar med Deco

Alla inlägg den 25 september 2009

Av Helén - 25 september 2009 14:28


Nu har hösten verkligen anlänt till Småland. Mörkare, kallare och framför allt regnigare Rynkar på näsan. Trots allt är det ganska vackert ute också, det är väl tur att inte allt är eländigt.


  



Gräs kan vara snyggt! I alla fall fluffigt böljande höstgräs när det för tillfället inte regnar.

  




I går var jag och de Bruna i skogen och tränade spårupptag. Ja, det har faktiskt blivit en del sådana på senaste tiden. Ofta blir det fel och ibland rätt. Man kan väl säga att om spåret går mot bilen eller hemmet så blir det rätt... annars inte Skrikandes

Det var inte meningen att Bönan skulle få spåra, jag försöker dela upp det lite mellan dem. Jag orkar inte hålla på och träna spår och upptag med båda två varje dag, så därför får de dela lite.


Men i går ruttnade jag på Deco. Han tycker att det är roligare att sitta i bilen än att träna, så han körde ett mycket distinkt upptag åt bilen till. Vilket förstås var helt fel. Nåväl, han fick spåra till bilen och när han väl kom fram och inget kul hände såg han faktiskt lite paff ut. Han blev inte så ledsen för det utan tyckte nog att han kunde få hoppa in i sin älskade bil och gona sig i lugn och ro. Att få sitta i bilen och inte få spåra är inget "straff" för Deco, snarare en belöning, som hans elaka matte inte tänkte ge honom...


Jag band Deco i ett träd så han skulle se oss, och tog ut Bönan. Vi hade sååå kul när vi gick och tog ett av de andra upptagen jag gjort i ordning. Nu fick ju inte Bönan något upptag direkt, utan mer ett direktpåsläpp. Det hade legat över en timma och regnet öste ner när jag lade ut det. Kanske för svårt, men det visste inte Deco. Han skulle bara få sitta där och MISSA allt det roliga spårandet!


Den gulliga lilla valpen spårade som en liten maskin Skrattande Vad då för svårt? Inte alls! Vi kom fram vid bilen och hade JÄTTESKOJ tillsammans. Det var inga problem att ha roligt med Bönan just då. Fan vad duktig han är! Han var sugen på att spåra mer, men nu var det dags för steg två.

In med en vilt protesterande Böna i bilen. Deco fick göra honom sällskap (fast Deco skrek inte som en stucken gris under tiden han satt i bilen) och så fixade jag ytterligare ett upptag FRÅN bilen. Och hejåhå vad det gick bra plötsligt! Det så ut som om Deco plötsligt fattade vad allt detta upptagande gick ut på. Hoppas Hoppas Hoppas..... annars vet jag inte hur det ska gå till?


Jag är supersugen på att anmäla till en tävling, men vi behöver få upp mer spårmotivation innan jag vågar anmäla mig. Jag blev nervös bara jag kollade efter tävlingar. Den enda tävlingen häromkring i höst är på Öland. Det är svårspårat på Alvaret...


Det är fint i Småland! Gårdagens spårskog

  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards