Dagar med Deco

Alla inlägg den 14 augusti 2007

Av Helén - 14 augusti 2007 11:06


I går blev det långprommis och latmansmotion. Dvs. det var jag som latade mig, i strankanten medan Deco simmade. Han simmade i ca 25 minuter och plaskade och hade superkul. Jag satt på en sten och njöt av solnedgången och den underbara spegelblanka sjön.

Jag har funderat på att skaffa en bollkastare för att kunna få honom att simma hela tiden, och inte plaska så mycket. Men jag tror att jag skippar det. Jag slängde en pinne till honom några gånger i går och han blir lite "pinngalen" då. Han fokuserar bara på pinnen och vill att jag ska kasta den. Det känns mer harmoniskt om han får bada och simma efter eget huvud. Han simmar väldigt mycket av sig själv så att kasta grejer behövs nog inte egentligen. Dessutom så tappade han pinnen och hittade inte den igen, trots att sjön låg blank som en spegel! Kanske "försvinner" många bollar om jag börjar kasta... Lite svårt att rätta till det beteendet om man inte vill ge sig i vattnet själv ;o)


På vägen hem så fick vi tillfälle till lite vardagslydnad. Vi mötte minibullen Asta med matte och kompis med liten ettrig terrier. Vi stannade och pratade en stund och Deco fick finna sig i att sitta vid min sida under tiden. Han uppförde sig definitivt bäst av de närvarande hundarna. Det var svårt att sitta stilla när de andra två hundarna for som rabiata monster i sina koppel!


Lydnadsträningen skötte vi i trädgården innan prommenaden. Lite ff, snabba lägganden, inkallning och stående. Gick bra alltihop, han är verkligen en liten goding att träna med!

Apportbocken har vi liggandes i hallen numer. Han blir nämligen väldigt glad när man har varit ute med soporna till exempel. Eftersom han bor med en goldenfarbror så har han lärt sig hur man gör när man tar emot någon som kommer: grej i munnen och vifta massor på svansen. Eftersom han inte är särskilt bra på det där med att hålla apportbocken så provade jag med att trycka in den i munnen på honom när jag kommer och han är så där jätteglad att se mig igen. Det funkar faktiskt ganska bra. Han får massor av beröm och klappar och så byter vi med godis. Han håller den i alla fall och han får inte några negativa associationer till den. :o)


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards