Dagar med Deco

Alla inlägg den 17 augusti 2007

Av Helén - 17 augusti 2007 12:03


Vilken go´ hund jag har! Han blir bara roligare och bättre att jobba med! Jag antar att han kommer in i en riktig pestperiod så småningom, men än så länge är han underbar.

Som ev. läsare av detta kanske begriper så har vi tränat spår och det gick jättebra! Eller i alla fall mycket bättre än förut.

Jag la ut två spår i går kväll, ett ganska krångligt med tre pinnar och leksak. Och ett lätt "motivationsspår" i reserv eller, som uppmuntran om det krångliga skulle gå åt pipan, med en pinne, en vinkel och kongen som slut.


Eftersom jag hade trevligt träningssällskap, som hade fikakorg med sig, så fick spåren ligga lite längre än vanligt, ca 1½ timme. Dessutom så blåste det ganska bra...


Vi började med det krångliga (förstås) och Deco trasslade in sig med linan efter ca 6 meter. Hurra - Not! Ja, han är ju rätt så cool så han väntade snällt medan jag höll på och trasslade ut linan. Sedan tuffade han på igen. Och han spårade verkligen. Annars brukar han se ut som om han är ute och går i skogen med matte i släptåg och ibland råkar han hitta en pinne, som inte är särskilt intressant.

Första pinnen tog han i munnen och kom med till mig! Hurra, pinnträningen har lönat sig! Andra pinnen hade jag stoppat ner i mossan och den var också intressant. Tredje pinnen tyckte han nog att jag kunde plocka upp själv, men det gick jag inte på så då tog han den också. Leksaken var inga problem.


Jag lärde mig att inte belöna honom med baconost vid pinnarna. Det har jag gjort förut, men på senaste tiden har vi bara lekt med pinnarna och det märktes skillnad på hur intressant själva pinnen är i går. Första pinnen var han ju som sagt väldigt intresserad av och vi lekte med den. Sen fick han massor med baconost för att han var så duktig, förstås. Det märktes på andra pinnen att baconosten förstörde lite. Det var en snabb plock av pinnen, sen släppte han den och skulle ha ost. Likadant vid tredje pinnen. Alltså: mer lek och mindre äta i spåret. Jag vill att han ska vara riktigt "på" pinnarna och inte så focuserad på godis. Träna mera!


Vinklar är han inte heller särskilt bra på, den stora skillnaden i går var att han verkligen jobbade för att hitta spåret igen. Förut har det kännts som om han mest lallar runt...

Hurra! Nu vet jag vad jag behöver lägga focus på: vinklar och pinnar. Och spårkondition, han var rejält trött när vi var klara.

Reservspåret fick min kompis, och eftersom hennes hund inte har gått många spår så var det lätta precis lagom. Gick jättebra!


Kvällen avslutades med lite lajbanslydnad. Vi krånglade inte med nya saker utan bara det han kan och så avslutade vi med "nu kommer jag och tar dig". Jättekul!

Utanför hästhagen där vi tränade lydnad låg det ca tio däck i en lång rad. När vi var på väg dit och skulle träna lydnaden så fick Deco så klart syn på dem, och jädrar vad rädd han blev! Han skällde som bara den och jag hoppade till och pep jag också av ren överraskning. Men det gick snabbt över och vi körde lite uppletande av kong i däcken och det var inga problem.


Helt oförhappandes har vi fått skotträning två gånger den här veckan. Vi bor ganska nära en skjutbana och jägarna håller tydligen på och skjuter in bössorna eller nåt´ . Det smäller som tusan och Deco bryr sig inte ett dugg. Jätteskönt!


                                  *******************************


 

Hittat på nätet: Spårlina 1.200:- Men hallå!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards