Dagar med Deco

Alla inlägg den 1 april 2008

Av Helén - 1 april 2008 19:58


Jag och Deco passade på att träna på Växjö BK medan ungarna var på jujutsuträningen. Lugnt och skönt var det ju eftersom vi var ensamma, men det blir ju inte mycket till störningsträning...

Vi filade igenom ettans grejor med stor tonvikt på linförigheten. Jag plockade fram klickern för att försöka få till lite extra snits på utförandet. Att jag aldrig lär mig!! Det gick bara sämre och sämre och till slut gick Deco nästan bakom mig och såg skittråkig ut. Jag fick fram honom med hjälp av bollen men då gick han för långt ut i stället :(

Vi började greja lite med ligg - stå förra veckan och då lyckades jag klicka in ligg - ståochsedansitt. Jag blir så trött.


Jaha, åter till dagen träning. Efter ett par ettanhopp som var helt lysande (har aldrig klickat när det ska hoppas) så tänkte jag köra tvåans hopp också. Det kan han ju, så det var mest för att få lite omväxling... och det blev det ju. Jag kommenderade och Deco hoppade snällt och satte sig. Då var jag visst lite saktfärdig med bollen och Deco tyckte det var lika bra att hoppa tillbaka. Jaja, inte mer med det vi gör om. Då fattade Deco inte vad ordet "hopp" betydde. Eller rättare sagt han trodde nog att det betydde "Ligg" för det var vad han gjorde, när jag kommenderade. Ghaaaa!

Tidigare under passet hade vi pratat om att "ligg" betyder lägg dig jättesnabbt, och det hade han minsan snappat upp!

Vi lyckades tråckla oss ur hoppsituationen i alla fall, med hjälp av bollen och glada tillrop så fick jag honom att hoppa på rätt kommando till slut. Det där med tvåan får vi nog träla vidare på lite mer en annan dag. Fast han kan det... eller?


Ja, det är roligt att träna hund, särskilt med Deco, men det går aldrig som man har tänkt sig!




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards