Dagar med Deco

Alla inlägg den 11 april 2008

Av Helén - 11 april 2008 10:29


Hallå! Min matte bara städar och plockar prylar så ska det bli något skrivet här får väl jag sköta det.

De där svarta hundarna är här och hälsar på igen. Det är ju i och för sig trevligt, men det är mycket man måste lära dem. I dag tog jag itu med deras beteende vid grinden. Det går ju inte an att man bara sitter och tittar på allt som rör sig utanför på vägen. Nä, det gäller att visa sig så stor och morsk man kan och jaga bort dem. Det funkar varje gång! Den äldre svartingen Zorro är visst lite tröglärd för han har inte fattat ännu, men Spigge, som är lika gammal som jag, börjar haja galoppen.


Vi har också hjälpt Matte med gräsmattan. Jag har hört att det är jobbigt att klippa den, så vi gör vad vi kan för att ta bort så mycket gräs som möjligt. Vi gör spännande stigar som leder fram till det som ska bli gyttjebrottningsarena när det börjar regna. Där rullar vi runt med varandra så ofta som möjligt, så inget gräs kan växa där.

Matte har också pratat om ogräset som växer överallt. Krokus, Påsklilja och Tulpan heter det visst. Det hjälper vi henne också med att ta bort. Det är ju lite svårt för oss att rycka upp det så vi nöjer oss med att mosa! Tror ni hon är tacksam då? Nä, hon hojtar om att vi ska ta det lite lugnt! Lugnt? Vet hon inte att jag är en kelpie?


En annan sak man måste lära de där labbarna är att veta sin plats. Eller rättare sagt Min plats! Min plats är under vardagsrumsbordet. Och en radie på två meter runtomkring. Där äger ingen annan tillträde!. Man kan ligga under bordet och gömma sig bakom duken, och sedan gör man blixtattacker mot intet ont anande labbar som går förbi. Ha ha ni skulle se deras min! Tyvärr uppskattade inte Matte mina trick i det fallet, hon blev jättearg på mig! Surkärring...


I morgon har Matte lovat att jag ska slippa svartingarna ett tag i alla fall. Vi ska nämligen åka till klubben och träna. Det ska bli skönt att bara få vara med Matte och leka på den stora gräsmattan de har där. Om jag hjälper henne med resten av ogräset kanske hon lägger ett sån´t där roligt spår med pinnar och burkar till mig också!


Ha så kul som möjligt! / Deco



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards