Dagar med Deco

Alla inlägg under april 2008

Av Helén - 30 april 2008 19:45


Nu var det länge sedan jag skrev... inte har jag något roligt att skylla på heller, har bara inte haft någon skrivarlust.

Dessutom händer det inget särskilt. Vi har varit på klubben och städat... Det var väl OK, trevligt folk där och lite finare utemiljö blev det. När städningen var slut och det fina vädret inbjöd till hundträning så var orken slut hos både mig och familjen, så vi åkte hem. Deco hade väl trevligt han också. Mycket spring och bus blev det i alla fall.


Var på måndagsträning i måndags (förstås). Fick till en platsliggning och en massa linf. och pet i detaljer.

Uppletande gjorde vi också innan det var dags att styra kosan hemåt.


I går var vi i på Växjö BK och tränade. Eller det var i alla fall det som var meningen. Det blev inte så mycket med det för Deco visade tydligt att han tyckte det var för varmt! Hmmm... har min lilla hund en mindre positiv egenskap? Vad hände med hunden som bara går och går? Han gick och lade sig i skuggan!


Nu har vi Ann-Sofies skottskiva i CD:n. I kväll väntar nämligen "Sveriges största fyrverkeri" ca 150 m bort. Fy fan för fyrverkerier. Inge´bra för miljön och ett otroligt slöseri med pengar. För att inte tala om alla stackars djur som far illa.


Ha en trevlig Valborg i alla fyrverkerifulla fall!

Av Helén - 23 april 2008 12:01


Det blev ett spår på åkern i söndags. Ca 400 meter, tre pinnar + slut. Serpentinformat utan vinklar.  Liggtid två timmar. Soligt, varmt och nästan magiskt!

Deco kom i gång bra, spårade jättefint med låg näsa och plockade alla pinnarna utom den sista :(  Han tog den till slut men jag fick vänta in honom lite. Det enda jag kan "klaga" på var att näsan blev lite väl hög mot slutet. Jag vet inte om han tappade koncentrationen eller om det berodde på motvinden. Han gick rätt i alla fall. Som vanligt så strulade det nere i hörnan på åkern. Där börjar rådjurens autobahn till trädgårdarna nämligen. Tappade spårkärnan och lallade runt lite. Förutom det så spårade han super!


I måndags var vi på måndagsträningen på klubben. Jättekul, det var nämligen några andra där och tränade också. Vi fick till en tävlingsmässig platsliggning som varade i fem minuter och gick utmärkt!

Dessutom fick Deco träffa sitt livs första småbarn. En charmig ettåring vid namn Ben. Ben tyckte om att pussa på hundar. Deco var först lite smyg på vad det där var för en liten sak, men sen kom han på att en så´n liten kan vara kul. Tyvärr tyckte inte Ben det var lika kul att bli omkullputtad så den leken fick ett snabbt slut.


Vi hann med lite rutaträning och den obligatoriska linförigheten också. Det känns som om den är på gång nu. Koncentrationsförmågan räcker inte till riktigt så länge som jag vill bara. Träna, träna...


I går slöade vi bara och Deco fick en runda runt Växjösjön med husse på kvällen.

Av Helén - 20 april 2008 13:41


Nu har man allt blivit lite solbränd! Härligt soligt men inte så varmt, perfekt!

I går drog vi till klubben. Gamla kändisar och lite nytt hade hittat dit.

Alexandra kände sig nog överenergisk för hon lade ett spår till Deco utan att jag ens hade bett om det. Tack. Ganska kort med fyra föremål och lagt som ett U. Tyvärr var det nog för nära mellan "benen" för Deco tog första pinnen och burken och sedan genade han över och tog sista... Vi lägger det på glömkontot och gör ett nytt på åkern i dag!


Annars körde vi en massa lydnad i går; rutan, alla grejer i ettan + lite "stanna". Varvat med fikapauser på altanen :D


Skyddsarna var där och donade med sina grejer. Bland annat budföring med och utan skott. Skotträning!! Tack för det också!


Vi har börjat pilla lite med krypet och stegen också. På Växjö BK har de en låg stege och den donade vi lite med i tisdags. Det vore ju helt suveränt om vi också kunde ha en sådan. Nå´n som känner för att bygga lite?


Krypet gjorde vi bara ca fem centimeter, bara för att få in rörelsen. Den var nog inte helt optimal (rörelsen alltså). Någon som vet hur man tränar för att hunden inte ska hoppa med rumpan? Eller löser det sig själv när man börjar få lite längre sträcka på krypet? Fast träningsmässigt brukar ju aldrig någonting lösa sig själv  :)

Av Helén - 14 april 2008 19:13


Lördag: Klubben. Snöade dasslock heeela tiden. Men så kan det ju se ut på någon tävling någon gång så vi tränade i alla fall. Väldigt ambitiöst ;o)

Lydnad, dvs. linförighet, rutan och "stanna". Det där stannandet går bra när Deco är vid min sida, men har jag honom på håll så är det inte lika lysande... måste bara trippa lite innan han stannar.

Som avslutning körde vi ett uppletande med nya grejer och utan synintryck. Det gick väl sådär. Fyra skick och tre grejer. Han höll sakerna bra och kom in och satte sig fot med dem. Men raka skick? Nä, knappast.


Söndag: då hjälpte jag till lite när valpkursen skulle prova på spårandets ädla konst. Det var som vanligt jättekul att se de små godingarna komma på vad spår är.

När alla spåren var avverkade så lade jag ett kort spår till Deco tvärs över den använda spårmarken. Eftersom jag är lat så lade jag det åt "fel" håll. Dvs svårigheterna började direkt, och den lätta biten kom på slutet. Borde ju varit tvärt om förstås... Därför gick det inte så bra från början. Lite vims hit och dit och en bestämd dragning åt helt fel håll. När han väl hade letat sig fram till första pinnen så gick det bättre. Dessutom plockade han upp båda pinnarna och kom med dem till mig! Så glad jag blev, och Deco blev nog också glad för han fick mjukost!


Vi avslutade dagen på klubben med lite stannaträning och race med Spigge och surtanten ;o) Maja!

Av Helén - 11 april 2008 10:29


Hallå! Min matte bara städar och plockar prylar så ska det bli något skrivet här får väl jag sköta det.

De där svarta hundarna är här och hälsar på igen. Det är ju i och för sig trevligt, men det är mycket man måste lära dem. I dag tog jag itu med deras beteende vid grinden. Det går ju inte an att man bara sitter och tittar på allt som rör sig utanför på vägen. Nä, det gäller att visa sig så stor och morsk man kan och jaga bort dem. Det funkar varje gång! Den äldre svartingen Zorro är visst lite tröglärd för han har inte fattat ännu, men Spigge, som är lika gammal som jag, börjar haja galoppen.


Vi har också hjälpt Matte med gräsmattan. Jag har hört att det är jobbigt att klippa den, så vi gör vad vi kan för att ta bort så mycket gräs som möjligt. Vi gör spännande stigar som leder fram till det som ska bli gyttjebrottningsarena när det börjar regna. Där rullar vi runt med varandra så ofta som möjligt, så inget gräs kan växa där.

Matte har också pratat om ogräset som växer överallt. Krokus, Påsklilja och Tulpan heter det visst. Det hjälper vi henne också med att ta bort. Det är ju lite svårt för oss att rycka upp det så vi nöjer oss med att mosa! Tror ni hon är tacksam då? Nä, hon hojtar om att vi ska ta det lite lugnt! Lugnt? Vet hon inte att jag är en kelpie?


En annan sak man måste lära de där labbarna är att veta sin plats. Eller rättare sagt Min plats! Min plats är under vardagsrumsbordet. Och en radie på två meter runtomkring. Där äger ingen annan tillträde!. Man kan ligga under bordet och gömma sig bakom duken, och sedan gör man blixtattacker mot intet ont anande labbar som går förbi. Ha ha ni skulle se deras min! Tyvärr uppskattade inte Matte mina trick i det fallet, hon blev jättearg på mig! Surkärring...


I morgon har Matte lovat att jag ska slippa svartingarna ett tag i alla fall. Vi ska nämligen åka till klubben och träna. Det ska bli skönt att bara få vara med Matte och leka på den stora gräsmattan de har där. Om jag hjälper henne med resten av ogräset kanske hon lägger ett sån´t där roligt spår med pinnar och burkar till mig också!


Ha så kul som möjligt! / Deco



Av Helén - 8 april 2008 12:13


Vet ni inte att måndagsträningen har dragit i gång? I går missade ni något. Solen sken och en koltrast underhöll med sin sång. Ingen vind och inga knott. Kort sagt så var det en otroligt härlig träningskväll i går.

Eftersom ingen annan än jag, Deco och träningsvärden hade hittat ut till klubben så fick jag full assistans i träningen. Så vad göra? Dra igenom lydnadsettan med kommendering så klart!


Vi började med sådär fem minuters platsliggning med Deco och Lippan. Inga problem.
Jag bestämde mig för att pröva Ann-Sofies knyckochdrag metod med kortkoppel till linf. Det har jag provat innan, men "glömt bort" ett tag. Nåväl, som uppvärming blev det lite sån´t. Det fungerade utmärkt. Lite mera stuns och koncentration blev det. Och beröm förstås, när det blev bra. Det blev mycket linf. i går och det kändes bra nästan hela tiden. Deco hade ett koncentrationstapp en stund i mitten av träningspasset, men annars gick det fint.

Själva tävlingsträningen gick också bra. Lite dåligt med störningar bara. Koltrasten gjorde vad den kunde... vackert! Jag älskar koltrastar!


Lippan fick förutom att vara störning i största allmänhet, mest lulla runt som han ville. Han hade världens flax och hittade ett tuggben i ljungen. Där låg han och mumsade så förnöjt. När Deco och jag var klara med träningen så tog Lippan ut benet på planen och började leka och skutta runt som värsta unghunden. Gamla farbrorn hade också vårkänslor minsann!


Till sist ett par bilder från MH:t. Fotograf är Anna Ronge


Avståndslek och Dumpe

Av Helén - 6 april 2008 20:08


MH:t och jag är fortfarande så NÖJD med min snufsegris! Det är ju inte lätt att veta innan vad ens hund gör på ett MH, men Deco reagerade ungefär som jag hade väntat mig, i vissa fall "bättre". Kul att träffa de andra M-barnen med bihang också.

När vi kom hem i går kväll var vi rätt möra allihop. Deco och de andra har repat sig men jag är fortfarande helt slut.


I dag har vi fixat elen och den sista ommöbleringen efter renoveringen. Nu är det bara ett evigt plockande av prylar, gardintillverkning och shopping av diverse lampor, hyllor och annat kvar... Skönt att kunna ägna mer av tiden till träning av Deco i stället. Trädgården föredrar jag att ignorera för tillfället!

Av Helén - 1 april 2008 19:58


Jag och Deco passade på att träna på Växjö BK medan ungarna var på jujutsuträningen. Lugnt och skönt var det ju eftersom vi var ensamma, men det blir ju inte mycket till störningsträning...

Vi filade igenom ettans grejor med stor tonvikt på linförigheten. Jag plockade fram klickern för att försöka få till lite extra snits på utförandet. Att jag aldrig lär mig!! Det gick bara sämre och sämre och till slut gick Deco nästan bakom mig och såg skittråkig ut. Jag fick fram honom med hjälp av bollen men då gick han för långt ut i stället :(

Vi började greja lite med ligg - stå förra veckan och då lyckades jag klicka in ligg - ståochsedansitt. Jag blir så trött.


Jaha, åter till dagen träning. Efter ett par ettanhopp som var helt lysande (har aldrig klickat när det ska hoppas) så tänkte jag köra tvåans hopp också. Det kan han ju, så det var mest för att få lite omväxling... och det blev det ju. Jag kommenderade och Deco hoppade snällt och satte sig. Då var jag visst lite saktfärdig med bollen och Deco tyckte det var lika bra att hoppa tillbaka. Jaja, inte mer med det vi gör om. Då fattade Deco inte vad ordet "hopp" betydde. Eller rättare sagt han trodde nog att det betydde "Ligg" för det var vad han gjorde, när jag kommenderade. Ghaaaa!

Tidigare under passet hade vi pratat om att "ligg" betyder lägg dig jättesnabbt, och det hade han minsan snappat upp!

Vi lyckades tråckla oss ur hoppsituationen i alla fall, med hjälp av bollen och glada tillrop så fick jag honom att hoppa på rätt kommando till slut. Det där med tvåan får vi nog träla vidare på lite mer en annan dag. Fast han kan det... eller?


Ja, det är roligt att träna hund, särskilt med Deco, men det går aldrig som man har tänkt sig!




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards