Dagar med Deco

Alla inlägg under september 2007

Av Helén - 2 september 2007 17:22


Vilken härlig dag det var i går- Kristallklar luft, lagom varmt och solsken! Dessutom så spårade vi. Lätt och lagom blev det med tre pinnar med köttbulleburkar som sällskap och leksak. Jag försökte göra det lätt, men det lyckades inte riktigt, det blev ett spår över stigen som jag gick över på vägen tillbaka. Det var spännande att se hur Deco skulle  lösa det? Naturligtvis fixade han det bra, och fick direkt bollbelöning efter stigen. Annars var det inga konstigheter; bra drag i linan och markering av samtliga apporter. Fattas bara annat när det fanns köttbullar där också  ;o) Han är för go´ min lilla Pudding!


Fick sms från en av mina kursare som har varit och tävlat lydnadsettan i dag: 167 p. och en tredjeplats! Hurra vad ni är bra Lena och Maja!


I dag har det bara blivit promenix och uppletande. Tog en liten, liten pinne som jag skickade in bland ormbunkarna. Det tog lite tid, men han hittade den till slut. Sen körde vi vanligt med kongen också, inga problem det heller. Vi (eller i alla fall jag) jobbar stenhårt med att han måste hålla i kongen ända fram till mig. Den polletten har väl inte riktigt ramlat ner än, men det går bättre och bättre.


Jag är så sugen på att köpa ett tjänstetecken, men jag vill ha ett som är turkost och svart och det hittar jag inte. Dessutom vill jag ha Deco´s namn tryckt eller broderat på. Nån´som har något tips om var jag kan hitta ett sådant?

Av Helén - 1 september 2007 10:37


I går blev det träning med Eva igen. Det var tävlingsmässigt igen, dvs. det ösregnade. Vi började med att lägga var sitt spår. Deco fick stt ganska klurigt hit -och dit- spår. Tre pinnar, de två första ganska tätt och den sista pinnen och leksaken ganska tätt ihop på slutet. Eftersom jag inte känner till skogen så bra och inte såg mig för ordentligt var jag gick så vandrade jag rakt mot en vägg av granar. Där blev det en spetsvinkel... typ.

Spåret fick ligga ca en timma medan vi körde lydnad.


Som sagt så ösregnade det hela tiden... Vi kände oss duktiga i alla fall. Hundarnas prestationer var kanske inte så lysande. Gå fot i ösregn tyckte inte Alenka att hon ville pyssla med! Deco var allmänt okoncentrerad och flamsig. Eva har anmält sig till en tävling så jag hjälpte henne lite i stället för att träna. Deco fick öva passivitet i stället...  ;o)


När vi kom tillbaka från spårläggandet så berättade Eva att vi nog hade varit och klampat på varandras mark, i alla fall nära varann. Som sagt var jag tittar inte upp riktigt när jag går.. ormarna finns ju på marken!

För att jag skulle kunna kolla hur Deco sorterade om han råkade på Evas spår så följde hon med mig och Deco i spåret. Han tuffade på som vanligt och plockade första pinnen jättebra. Eftersom han fixerar sig på godiset vid pinnarna så provade jag att inte belöna med godis utan vi lekte bara. Det var ju kul men konstigt! Andra pinnen stod han bara vid, utan att plocka den... hm.. nåväl vi lekte och hade oss och skulle sedan fortsätta. Då tog det tvärstopp. Han nosade och kollade mot ett fält en bit därifrån. Nosade igen och var otroligt tveksam. Eva trodde att det var ungefär där våra spår låg nära varandra så jag lät honom hålla på och fundera en stund. Han tog sig sakta framåt men blev bara mer och mer tveksam, jag har aldrig sett honom bete sig så förut. När vi hade stått en stund mer eller mindre på samma fläck så såg Eva, som ju bor bredvid skogen och känner till den bättre än jag, att det nog hade varit vildsvin och bökat precis i spåret! Gulp, inte konstigt att han var tveksam. Vi gjorde egna undersökningar när vi hade spårat klart och det kan vara så att vildsvinen hade varit där precis nyss, och dessutom hade det ju ösregnat hela tiden. Svårt!

Efter mycket tvekande så tog Deco upp spåret igen, i normal hastighet och kom då till spetsvinkeln i skogsbrynet. Puh, då blev det jobbigt igen! Stackars Plutten vilken svårt spår det blev. Till slut fixade han att hitta rätt men det gick inte vidare fort efter det. Spåret vände tillbaka mot vildsvinsstället, jag vet inte om det berodde på det, men inte spårade han särskilt bra. Bland annat så ställde han sig och luktade på trädgrenarna! Vad luktade det där? Vildsvin? Han tog sig i alla fall fram till sista pinnen och sedan bröt jag spårandet. Bollen och benet fick han hitta bäst han ville och det gjorde han, med hjälp av vinden.


Jag vet inte hur jag ska analysera detta spår. Det var tur att Eva var med och såg att det var uppbökat där vi gick, annars hade jag väl blivit otålig och irriterad på Deco. Stövlat på i spåret och visat honom var det var. Nu fick han reda ut det i lugn och ro och det gjorde han ju också till slut. Ja, jag ska inte vara så otålig, lita på Decos näsa och att han spårar bra mycket bättre än vad jag gör!


I dag ska jag ut och lägga ett lätt och kul spår med pinnar, leksak och smaskiga belöningar, så får vi se hur det blir. Dessutom skiner solen!


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards