Dagar med Deco

Alla inlägg den 27 mars 2009

Av Helén - 27 mars 2009 12:31


I natt kom det mer snö :( Det känns som om vintern i år är segare än vanligt. Jag kollade i min blogg hur det var förra året och där fanns det också gnälliga inlägg som berörde snön. Däremot tror jag att den kom mycket senare, så därför blev jag inte lika trött på den som jag är i år. Det var inte så kallt förra året som det har varit i år. Det vet jag säkert eftersom vi hade ved kvar i våras.

Appropå ved...  Vi misslyckades med torkningen av en del av årets ved. Eftersom vintern varit lång och kall så har vi eldat med det sura ett tag nu. Det är inge´bra att göra. Anledningen till att man kan få soteld i skorstenen är att man eldar med sur ved. Då bildas det tjära i skorstenen som kan ta eld, skorstenen spricker, elden går vidare till taket och hela huset brinner upp!

Eftersom vi hade sådan TUR att grannarna larmade oss om vår skorstensbrand så hann det inte brinna så mycket att skorstenen sprack. Sotaren har gett OK för fortsatt eldning. Men vår dugliga ved är slut så nu är det elen som gäller. Det är ju rätt dumt att göra samma misstag två gånger... Med andra ord är det rätt kallt i huset... el är dyrt. *Längtar mer än någonsin efter vårvärme*

Jag såg en väderprognos i går där meterologen yrade om att det skulle bli sol och 10-15 grader varmt nästa vecka! Hoppas hoppas!

_

Det är ju mest meningen att den här bloggen ska handla om Snufsegrisen, men ögoninflammation (min) och väder har gjort att det inte blivit mycket träning på några dagar.

Den träning som blivit har vi genomfört i köket. Kom på att träna och använda maten som belöning. Det har jag provat förut, men Deco tycker uppenbarligen att det känns helt fel. Mat ska man vräka i sig från matskålen, inte få styckevis som belöning! Men den här gången envisades jag och efter en stund dög det också.

Vi kör lite fjärr och ff. Fotpositionen har på något mystskt vis flyttat sig från min sida till bakom mina ben :( Hur gick det till? Alltså tar vi två steg och sitt i mer framflyttad position. Deco blev väldigt alert när han väl accepterade detta träningsupplägg, så av bara farten började vi träna in ett backande också. Det fattade han rätt snabbt. Med lite tur kan jag få ihop det med fjärren så han tänker lite mer bakåt.


Vi har haft en del soliga dagar också. Det är inte bara jag som njuter


_


Av hemliga? ;) skäl funderar jag en del på hur det fungerar att ha en hanhund och en tik i samma hushåll? Så klart är det väl mest löpperioderna som kan bli struliga? Eller inte...?  Ni kan väl fylla i vad ni tycker i omröstningen! Har ni fler svarsalternativ eller vill förtydliga hur era erfarenheter är så kommentera gärna! Tack!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards