Dagar med Deco

Alla inlägg den 4 april 2009

Av Helén - 4 april 2009 22:57


I dag har vi varit i Växjö på lydnadstävling. Tyvärr var vi inte med och tävlade, men det fanns klubbkompisar att heja på :) Härligt väder, duktiga ekipage att titta på, lite mingel, skvaller och oavbruten skotträning hela dagen. Jag vet inte varför det alltid smäller i Växjö, antagligen ligger det väl en skjutbana i närheten, men det är jättebra träning. I bland smäller det högt och i bland lägre. Varken Deco eller Preben brydde sig det minsta om skotten :)


Deco och Herr P fick sitta i bilen en stund innan jag tog ut Deco och körde ff mitt i smeten. Det gick asbra, han var supertaggad. Tror han får sitta i bilen tills vi ska tävla nästa gång.

Preben tyckte det var kul på tävling. Men ack så mycket fula och konstiga hundar det var där. Bäst att gaffla lite på dem :(

Deco var inte heller sitt vanliga coola jag; drog i kopplet, for och flängde övarallt. Han kanske blev lika sugen på att tävla som jag blev... Motivationen för tävling ökade med 100% så nu har jag kollat in lite tävlingar... måste "bara" få till fjärren!!! Och vittringen. Rutan... Äsch, jag vill tävla, sen får det bli som det blir. I bland känns det som om allt är klart (utom fjärren då) och i bland har jag massor kvar. Jag behöver veta var vi står någonstans.

Slår väl till med ett par lägreanmälningar också när jag ändå är i gång. När det gäller lägre måste vi få upp Decos spårkondition och, som sagt tidigare, panga en massa...


I dag utnyttjade vi också Växjös låga stege och övade lite. Till att börja med så hängde han i kopplet och lade sig på fotstegen. Alternativt tog ett jätteskutt rakt upp till det plana. Ett tag skulle han kladda på mig eller försöka smita därifrån. Suck!

Efter några vändor (med pauser) så gick han ganska bra, höll reda på fötterna och stannade på varje steg på väg ner :) Det kändes som att det lossnade! Härligt!


Grattis syrran Minna och matte Irene som i dag blev uppflyttade till trean i lydnad! Snyggt jobbat!



 Kolla Matte de går på vattnet!!! 

-

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards